داروهای اعتیاد آور را بشناسید

سه شنبه 21 ارديبهشت 1400
10:15
مجله دلتا

مصرف تمامی داروهای روانپزشکی و مغز و اعصاب، بدون تجویز پزشک متخصص می‌تواند سبب اعتیاد و وابستگی به دارو شود. بعلاوه بسیاری از این داروها بجز اعتیاد، می‌توانند مشکلات بسیاری را در روابط، حافظه و خلق فرد ایجاد کنند .
اعتیاد به دارو

استفاده سوء یا خودسرانه از داروهای اعتیادآور ممکن است نتایج خطرناک و حتی مرگ‌باری به دنبال داشته باشد. تجویز شدن یک دارو توسط پزشک به معنای بی‌خطری مطلق آن دارو نیست. در شناخت مفهوم اعتیاد به دارو با بخش سلامت مجله دلتا همراه باشید.

اعتیاد به دارو به چه معناست

سوءمصرف دارو یعنی یک دارو به‌ دلیلی غیر از دلیل پزشکی استفاده شود. این داروها با ترشح‌کردن دوپامین فراوان، روی سیستم پاداش مغز تأثیر می‌گذارند. این پاداش برای مغز آن‌قدر خوشایند است که تمایل پیدا می‌کند با مصرف دوباره دارو، آن حس را مجددا تجربه کند.

چرا از داروها غیر اصولی استفاده می‌شود؟

یکی از دلایل افزایش استفاده غیر اصولی از داروها این است که این داروها بیش از هر زمان دیگری از طریق داروخانه‌ها در دسترس‌اند. عوامل دیگری مانند شرایط روحی، سن و تاثیر اطرافیان نیز در ایجاد این اعتیاد دخیل هستند.

داروهای اعتیاد آور

داروهای اعتیادآور کدام‌ها هستند؟

۱.اپیوئیدها

اپیوئیدها در بدن احساس سرخوشی ایجاد می‌کنند. این داروهای اعتیادآور عموما برای درد تجویز می‌شوند.

اکسی‌کدون‌

اکسی‌کدون‌ (Oxycodone) یک اپیوئید است و اصولا با نام تجاری اکسی‌کانتین (OxyContin) فروخته می‌شود. مصرف مداوم این دارو مثل هروئین به بیمار احساس سرخوشی و آرامش می‌دهد.

کدئین‌

کدئین‌ نیز جزء دسته اپیوئید‌هاست و معمولا برای کنترل دردهای متوسط و سرماخوردگی تجویز می‌شود. اگر از این دارو در تعداد دفعات بالا استفاده شود، اثرات سرخوشی ایجاد می‌کند. بعلاوه، ممکن است سطح هوشیاری را نیز تغییر دهد.

مپریدین

این دارو عموما با نام تجاری دمرول (Demerol) فروخته می‌شود. مپریدین معمولا برای تسکین دردهای متوسط تا حاد توصیه می‌شود.

۲.داروهای آرام‌بخش

این داروها مستقیما بر سیستم مغز و اعصاب تاثیر گذاشته و اثرات آرام‌کننده و ضدافسردگی دارند. آرام‌بخش‌ها فعالیت مغز را کند می‌کنند و حس خواب‌آلودگی یا آرامش ایجاد می‌کنند.

آلپرازولام

آلپرازولام عموما با نام تجاری زاناکس (Xanax) فروخته می‌شود. برخی افراد به‌دلیل سرعتی که این دارو در ایجاد احساس آرامش دارد، از آن استفاده سوء می‌کنند.

کلونازپام و دیازپام

کلونازپام و دیازپام هم نوعی آرام‌بخش هستند. این داروها احساس سرخوشی که از استفاده این داروها ایجاد می‌شود مشابه اثر الکل است؛ یعنی حس مستی، پرحرفی و آرامش ایجاد می‌کنند.

۳.محرک‌ها

محرک‌ها فعالیت مغز را افزایش می‌دهند. این موضوع سطح هوشیاری و انرژی بدن را افزایش می‌دهد. محرک‌ها به افراد، احساس طراوت و پرانرژی‌ بودن می‌دهند.

آمفتامین (آدرال)

این داروی محرک پیش‌ از این برای درمان اختلال بیش‌فعالی و حمله خواب استفاده می‌شد. محصولاتی که آمفتامین دارند عموما به این دلیل مورد سوءمصرف قرار می‌گیرند که انرژی‌زا هستند.

ریتالین

ریتالین سطح دوپامین مغز را افزایش می‌دهد و به افزایش تمرکز کمک می‌کند. متاسفانه سوءمصرف ریتالین برای جلوگیری از خواب‌آلودگی شب امتحان، در میان دانشجویان رایج است.

پیشنهاد مطالعه: مطلب آنچه باید در مورد داروهای ضد اضطراب بدانیم را بخوانید.


[ بازدید : 69 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
با مجله دلتا به سراسر دنيا سفر كنيد
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به Delta Tourism است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]